duminică, 15 martie 2009

Oltchim Ramnicu Valcea sau handbalul la el acasa

Oltchim Ramnicu Valcea.
Asa se cheama echipa de handbal din modestul oras Ramnicu Valcea. Dar acest oras gazduieste una dintre cele 4 echipe ale Europei. Da, domnilor, ati citit bine. In aceasta seara, Oltchim a invins formatia Buducnost T-Mobile si s-a calificat in semifinalele Ligii Campionilor la handbal feminin!

Handbalul este un sport frumos. Un sport in care valoarea individuala este strans legata de jocul de echipa iar jocul este dur dar in limitele regulamentului. In acest sport nu veti vedea niciodata injuraturile de pe stadioanele de fotbal iar suporterii isi sustin frenetic favoritii fara sa arunce cu scaune pe teren.
Este un sport care se joaca pana in ultima secunda si non-combatul nu poate exista. Nu veti vedea niciodata pe un teren de handbal o tactica anti-joc sau trageri de timp. Regulamentul specifica clar cat poate dura un atac iar in cazul in care arbitrul fluiera o neregula jucatorul sanctionat se supune imediat deciziei arbitrului, fara comentarii sau gesturi, fiind oligat sa lasa mingea acolo unde era in momentul fluierului. Daca se intrerupe meciul, din diverse motive, cronometru este oprit. Toate regulile hanbalului sustin jocul si pedepseste iesirile nervoase ale jucatorilor. Fair-playul exista cu adevarat in acest sport.
Revenind la Oltchim Ramnicu Valcea, aici evolueaza peste 3/4 din echipa nationala feminina a Romaniei. Dintre jucatoarele emblematice pot fi numite Steluta Luca(Lazar), Adina Fierea (Meirosu), Narcisa Lecusanu si portarul Luminita Dinu(Hutupan). Din cauza neplatilor la timp de la Rulmentul, in tabara valceana a sosit si viitorul lider al echipei Romaniei, talentata Cristina Neagu.
Cu un lot numeros si foarte valoros, Oltchim spera sa invinga una din cele doua formatii care ii pot fi adversare in aceasta faza a competitiei. Dupa jocul cu Gyor, care va stabili ierarhia grupei, Oltchim va infrunta pe Hypo Niederösterreich(Austria) sau Viborg HK(Danemarca). De notat ca la Viborg joaca una dintre cele mai buna marcatoare din lume, Grit Jurack(Germania, inter dreapta). La Viborg evolueaza de ceva ani si Cristina Varzaru(extrema dreapta).
Marea dezamagire a acestei runde consider ca este Ikast care are in lot pe coordonatorul de joc al Norvegiei(campioana europeana en-titre), Gro Hammerseng, pe Katjia Nyberg(Norvegia, inter stanga - desemnata MVP la campionatul mondial din 2007) precum si pe Isabel Blanco(Norvegia, pivot). Din pacate aceasta formatie nu a reusit sa acumuleze nici un punct in cele 5 partide disputate.

Acestea fiind zise, mie nu mai imi ramane decat sa spun felicitari acestei echipe si mult succes in continuare.

Bafta, fetelor!

Niciun comentariu: