joi, 13 martie 2008

Breaking news

Asta era afisat mare cu galben pe ecranul dragei televiziuni "Realitatea". Unele persoane din piata muzicala isi dadeau inversunat cu parerea. Romantica transmite in direct din 2 locuri: Gilad si Spania. La Gilad era emotie mare. In Spania lumea vota. Artizanul acestor evenimente nu este altul decat Costel Busuioc. Despre care ce putem spune? A dat Romania pe Spania, munca in constructii pe muzica clasica si este o persoana publica acum. Statul roman ii ofera bursa. Inalte personalitati din Romania il lauda si sa ingesuie sa il convinga ca e bine sa vina in Romanica. De ce atata publicitate? Ca a reusit, dom'le. Ca acum o sa semneze cu o casa mare de discuri si o sa fie promovat. Ca o sa aiba bani. Ca nu numai America este tara tuturor fagaduintelor, acum este si Spania.
Revenind in Romania... ei bine... eu nu mai inteleg nimic. Domnul Costel nu are nici o vina, caci el a vrut si a reusit. Ce ma enerveaza pe mine este isteria asta nationala. Un neam avid de scandaluri si povesti din astea cu succese peste noapte. Consider ca suntem un popor de frustrati. Un popor al Elodie, fani "0 tv".
Cat despre Costel, numai de bine...

2 comentarii:

IT spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
IT spunea...

Cam rece comentariul de azi, sau poate nu atat rece cat prea cerebral as zice...parca ar fi un comentariu despre cineva care tocmai descoperise aseara filetul pe stanga. Povestea asta a lui Costel, cum bine de altfel cred ca tu ai sesizat totusi, are in ea eterna poveste a cenusaresei care mereu si mereu va emotiona si va starni pururi valuri de simpatie.
Sigur presa ca de obicei face harcea-parcea, orice in goana salbatica dupa rating si dupa o garsoniera in plus a realizatorilor care de multe ori abia si-au sters mucii si s-au si vazut mari ziaristi.
Lasand deoparte asadar presa, eu nu cred ca sustinerea aproape unanima a romanilor si nu numai pentru Costel vine din frustrare. Vreau sa cred ca dincolo de micile sau marile noastre frustrari, putem simpatiza cu cineva pentru simplul fapt ca si-a urmarit visul. Putini dintre noi au puterea asta si poate si mai putini norocul lui. Dar norocul face parte din viata si mai si tine cu cei puternici. Poate ca Romania s-a alaturat lui Costel si din patriotism...eu una cred ca suntem inca vii ca natie dincolo de ce ar vrea sa fim unii sau altii, dar asta e o alta discutie...
Si mai e ceva, Carl Lewis, la speechul de decernare al premiului "sportivul secolului" spunea...daca eu am reusit sa fac asta...atunci oricine de oriunde din orice mediu si din orice colt de lume poate sa o faca...think about it...