sâmbătă, 10 martie 2012

Despre Garana Jazz Fest 2011

De ceva ani jazz-ul se intalneste cu ascultatorii sai in Poiana Lupului din Garana, judetul Caras-Severin.
Garana Jazz Fest are site si are si pagina de Facebook.
Plecarea la Garana s-a hotarat cu saptamani inainte, detaliile le-am stabilit in ultima zi.

Ziua 1 (21.07.2011)

Floricica s-a alaturat grupului cu o zi inaintea plecarii si asa am pornit vitejeste catre munti, grabite sa recuparam si pe E din excursia-i personala. Plecarea s-a facut pe la 5 dimineata, cu Floricica pe post de pilot iar eu copilot, plus o alta masina prietena.
Dupa ce am recuperat din Simeria pe E am pornit mai departe. Cum traseul nu era foarte departe de Hunedoara, am planuit si o excursie la castelul din Hunedoara.
Haideti!


Eu si "sora mea" :)

Odihna

Si o poza pentru album

Multumite de starea in care se prezinta castelul (pentru ca este bine conservat), intrigate de prezenta lui Buddha la magazinul de suveniruri, am pornit mai departe, pana la destinatie mai facand niste opriri pentru poze

Cand am ajuns la Garana, visul nostru de a dormi la cort a fost spulberat de temperatura foarte scazuta (desi era plina vara) si umezeala asa ca ne-am cautat si incropit o cazare la un satean.
Imediat ce am rezolvat problema am facut niste exercitii de incalzire

Apoi am pornit in josul satului pentru a asista la concerte.
Prima seara a fost seara lui Avishai Cohen, un contrabasis isrelian cu radacini spaniole si scolit la Tel Aviv si in America. Un concert pe cinste, de 1,5h si un bis tot de 1,5 ore. A fost fantastic!!!


Cum frigul se lasa ne-am hotarat sa mergem la somn pe la 11:30

Ziua 2 (22.07.2011)

Ziua nu prea ai ce face, Garana este un satuc plin de case nemtesti care pastreaza spiritul rigurozitatii germane. Case ingrijite, nimic ostentativ.

In plimbarile noastre am dat si de o trasura. Cum gandul nostru era sa jucam o canasta, ne-am zis sa vedem cum e sa joci in trasura.

Ei, cum vi se pare pana acum?


In final am ajuns la cea mai aleasa terasa-restaurant din sat unde s-a inceput jocul propriu-zis

Aceasta terasa este asezata pe o colina si are o priveliste foarte frumoasa spre vale

Ca sa omori timpul poti parcurge tot satul adica sa mergi pe strada principala :)

Ziua 3 (24.07.2011)

Cum programul nu ne-a mai permis aceasta a fost ziua in care a trebui sa plecam

Lipsa unui aparat foto mai bun va priveaza pe voi, cititorii, de niste poze fix de la concerte.
Ca sa aveti idee, evenimentul Garana se desfasoara pe un fel de platoul, aflat la margine satului. Scena profesionista, cu sonorizare perfecta este in contrast izbitor cu restul decorului. Lumea sta pe niste bancute asezate pe busteni iar mai in spate sunt doar busteni, mari si grosi, unde te insiri laolalta cu barbati, femei, copii, catei. Daca ai izopren poti spune ca viata te-a avantajat. In stanga si in dreapta, pe margini, clocotesc cazanele de fasole, varza calita, carnaciorii sfaraie, langosi cu branza de burduf si usturoi miros demential, vinul fiert curge in pahare de plastic. Poti sa cumperi un tricou cu referire la jazz, daca tii mortis. Daca nu ai bani sa intri, poti vedea concertul din... cimitir!, deoarece de pe deal, unde odihnesc cei vechi, este o vedere excelenta asupra scenei. Unde nu te ajuta ochiul, pui binoclul si pastrezi tacerea sa ajunga si la tine sunetul in conditii bune.

Final.

Conluzii: Experienta Garana a fost minunata. O alta lume. In ciuda accesului si posibilitatii de a gasi cazare dificile, mersul pana la Garana face toti banii. Este atmosfera din Vama Veche de odinioara, cu oameni relaxati, dornici de o muzica buna si o poveste cu prietenii cei dragi.
Mai vrem!

Un comentariu:

roby spunea...

Te distrezi bine verisoara mea.
Te admir