duminică, 15 ianuarie 2012

Salam de biscuiti

Eu nu gatesc foarte des ci mai rar.
Azi prezint prima reteta: SALAM DE BISCUITI.

Ingrediente:
-Biscuiti(populari) - 500 grame
-Rahat - 500-550 grame - evitati rahatul de menta. Cautati un rahat nu foarte elastic, pe care sa il puteti taia.
-Lapte - 1,3 cani (cani de ceai, de 200 ml)
-Esenta rom, esenta vanilie - cate un sfert de lingurita fiecare.
-Cacao - 30 gr (cautati ceva cacao de calitate).
-Nuca - ~ o cana de nuci curatate.
-Unt - un sfert de pachet
-Celofan de impachetat

Toate aceste ingrediente pot fi folosite in cantitati mai mari sau mai mici. Depinde de gustul fiecaruia.

Faza 1 - Maruntirea
Mai intai maruntiti rahatul si biscuitii.
Rahatul - il taiati in patratele mici, cam cat guma de la un creion de scris.
Bicuitii - ii maruntiti cam cat unghia de la degetul mic stang (fara extensii).
Nuci - le taiati cam cat rahatul si le puneti in tigaie (fara nimic altceva - deci o tigaie de teflon) si le invartiti pana fiecare are macar o parte un pic rumena. Ele nu trebuie sa aiba gust de ars ci doar sa devina crocante. Dupa ce le scoateti, le vanturati un pic ca sa mai eliminati din cojile cazute care sunt amare si nu ajuta deloc pentru a obtine un gust bun.
Biscuitii si nucile se pun intr-un vas incapator in care sa puteti amesteca in voie.

Faza 2 - Utilizarea focului
Rahatul si laptele se pun impreuna la foc mediu. Se amesteca din cand in cand. Cand s-a incalzit laptele puneti untul si amestecati in continuare fara intreruperi pentru ca exista riscul sa se lipeasca. Cand laptele frige (fara sa fiarba) incepeti sa puneti treptat cacao si amestecati in continuare. Inevitabil, la un moment dat va incepe sa fiarba. Numarati 15 de bolboroace unice si apoi opriti focul.
Puneti esentele si amestecati.

Faza 3 - Faza finala si impachetarea.
Ce ati obtinut in faza 2 puneti peste biscuiti si nuci. Amestecati vartos pana aveti certitudinea ca fiecare biscuit are in stanga si in dreapta sa cate o bucatica de rahat si invers. Nucile trebuie sa fie in pas de 5.
Aceast conglomerat de ingrediente va fi pus in celofan, modelat ca un salam si strans bine. Nu puneti direct la rece. Lasati sa se raceasca natural. Eventual abia din a doua zi il bagati la frigider, daca v-a mai ramas ceva.

Pofta buna!

Un comentariu:

nyc personal injury lawyer spunea...

Thank you for the information, the article is very well-written.