sâmbătă, 18 septembrie 2010

Despre 2 Mai - Balchik(ro: Balcic) - dus intors

Zilele trecute am beneficiat de unul din avantajele muncii si anume concediul. Bugetul redus a determinat un traseu redus, timpul alocat a fost si el scurt. Ca sa facem si mai multe economii ne-am propus sa mergem cu cortul.
Planul initial era un fel de itinerariu de la Gura Portitei la 2 Mai. Ca orice om care nu are de dat banii pe prostii, ne-am tot uitat pe net cum e sa fii oaspete la Gura Portitei si in afara de frumusetea locurilor, am mai citit si despre preturile neafectate de criza, despre regulile interne adica ce nu ai voie: sa mananci mancare in camere, sa campezi . Ai voie,in schimb, sa admiri oricat vrei peisajul.
Acestea fiind citite am renuntat la acest stat in stat si ne-am hotarat sa mergem si noi la Vadu, ca toata lumea care s-a saturat de Vama.

In amiaza zilei de 8 septembrie ne-am urcat bagajele in masina soferului si ne-am indreptat catre Vadu. Din pacate, pe acea plaja nu mai erau decat doi tineri in costume de nunta care faceau acele poze spontane, de dupa marele eveniment, coordonati de fotograf.
Impotrivindu-ne vantului puternic, am reusit sa facem niste fotografii



Descurajate de vantul puternic si de lipsa de civilizatie(a se citi ne era frica sa fim doar noi si serpii in pustietatea aia) ne-am decis sa mergem la 2 Mai.

La 2 mai am instalat cortul...
printre alte corturi.
A doua zi am pornit la o plimbare pe faleza

Dupa o noapte petrecute cu stoicism in vuietele marii ne-am trezit urmatoare zi intr-un alt peisaj.

O mare agitata si un vant care imprastia tot nisipul dar mai putin norii adunati.

Vazand aceste lucruri ne-am hotarat sa mergem la Balchik
In acest oras, desi este in Bulgaria, afaceristii locului s-au adaptat foarte bine, avand meniuri sau anunturi in romana, ospatarii stiu si ei ceva iar strazile sunt pline de masini cu numere de RO.

Dupa un urcus voios spre palatul Reginei Maria

Am intrat in complex si timp de zeci de minute ne-am plimbat prin incinta

Dupa ce am iesit am fost la o plimbare pe faleza orasului

Apoi am revenit in curtea palatului sa fac si niste poze de seara

A patra zi de concediu ne-am decis sa vedem si orasul propriu-zis, cel de pe deal

Apoi am revenit pe faleza

Pauza de OUZO

Si apoi iar admirarea peisajului

Click on the picture to get full size
Click on the picture to get full size


Concluzii
Vacanta a durat 4 zile caci de la Balchik am plecat direct spre Bucuresti.
Despre Vadu nu prea avem ce spune, prima impresie nu este foarte clara.
Despre 2 Mai spunem ca este dragut, linistit, indicat pentru vremurile cand vrei sa te retragi. Relieful insa nu este avantajos, mai ales cand vremea este capricioasa, pentru ca desi are acele coline nu ofera aceeasi protectie ca malul bulgaresc. Ne place 2 Mai, vom reveni dar intr-o perioada mai calduroasa.
Balchik este o statiune in adevaratul sens al cuvantului, nu foarte scumpa daca ne gandim la mancare (poti merge in oras sa iti cumperi) dar cazare este destul de piperata, mai ales in sezon de varf. La jumatatea lui septembrie abia am gasit camera dubla cu 40 leva(1 leva=~2.5 ron). Insa este un loc frumos, cu oameni primitori, descurcareti care stiu sa isi atraga clientii. Si aici vom reveni

3 comentarii:

Cristina spunea...

absolut delicoase comentariile tale la fotografii. ;-)

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

Frumos, poze...comentariile..tot. Pa Oasis:)